tag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post8721024009376618903..comments2023-11-27T14:32:59.927+01:00Comments on Right Behind The Kitchen | blog kulinarny | Lublin: 7 grzechów kelneraDawid Furmanekhttp://www.blogger.com/profile/12090516701941053681noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-10081661195962022742023-05-07T17:08:43.776+02:002023-05-07T17:08:43.776+02:00Wkurzające jest pytanie czy smakowało człowiek chc...Wkurzające jest pytanie czy smakowało człowiek chce zjeść w spokoju a kelnerzy potrafią dwa razy o to pytać Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-83112656608063070072019-08-11T21:43:48.315+02:002019-08-11T21:43:48.315+02:00Dla mnie największymi grzechami kelnerów jest niez...Dla mnie największymi grzechami kelnerów jest nieznajomość karty oraz kamienna twarz i "praca za karę". Nie lubię też, jak nie przywiązują wagi do swojego ubioru i wyglądu <a href="http://zender.com.pl/gastronomiczna/" rel="nofollow">kliknij</a> oraz jak co chwilę przychodzą pytać "czy wszystko w porządku, czy smakowało?" Kelnerzy są wizytówką restauracji i to oni idą na tak zwany pierwszy ogień. Na moją opinię o restauracji bardzo duży wpływ ma obsługa. Martahttps://www.blogger.com/profile/08358132469758669889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-36023277469852065592019-07-28T18:57:17.951+02:002019-07-28T18:57:17.951+02:00Witam, jestem kelnerką z wyboru i może trochę z pa...Witam, jestem kelnerką z wyboru i może trochę z pasji od 6 lat. Nie mam idealnej figury, A mój wygląd pozostawia trochę do życzenia. Tutaj jakaś słaba cera, trochę klapnięte włosy. Ładni mają na początku łatwiej A potem pytasz o rodzaj mięsa i za przeproszeniem gówno ci z tej aparycji o której wspominasz. Wymagasz chęci do pracy, znajomości karty, składników itp. A czy znasz zarobki kelnerów? Chamstwo od gości? Gbura szefa lub menadżera? To my sami oceniamy kelnera i to my sami zrobiliśmy w Polsce opinię że kelner to sługa. Bardzo proszę zacznijmy zmianę od siebie. Szanujmy drugą osobę. Zwróć komuś kulturalnie uwagę co robi źle może następny stolik obsłuży dobrze.Karolahttps://www.blogger.com/profile/16821737442513770737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-19476341293525712182018-11-02T14:18:03.628+01:002018-11-02T14:18:03.628+01:00Obsługa kelnerska z pewnością powinna być na jak n...Obsługa kelnerska z pewnością powinna być na jak najwyższym poziomie :)ninahttps://positiveretail.pl/modul/pos/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-32328499739066739082018-04-13T11:59:21.434+02:002018-04-13T11:59:21.434+02:00Nieznajomość karty chyba jest najgorsza.
Nieznajomość karty chyba jest najgorsza.<br />ewahttp://www.lrspoland.pl/obsluga-w-restauracji-jakie-sa-glowne-bledy,204.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-71456094847248416352017-12-12T11:18:07.340+01:002017-12-12T11:18:07.340+01:00Rzeczywiście spotkałam się z wieloma opisanymi syt...Rzeczywiście spotkałam się z wieloma opisanymi sytuacjami.Paulahttp://www.lrspoland.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-17454837579360996242017-09-26T15:11:15.869+02:002017-09-26T15:11:15.869+02:00Och... brak profesjonalizmu niektórych kelnerów po...Och... brak profesjonalizmu niektórych kelnerów poraża, zwłaszcza, że większość to dorabiające osoby, które się uczą w szkole, na studiach... Są wizytówką firmy i pierwszym kontaktem z klientem, więc trzeba dopilnować, by byli dobrze przeszkoleni i doinformowani! Baśkahttp://www.lrspoland.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-19863520196416360902017-07-12T13:16:33.399+02:002017-07-12T13:16:33.399+02:00Ahh z iloma ja się takimi kelnerami spotkałam, to ...Ahh z iloma ja się takimi kelnerami spotkałam, to głowa mała. Przyjmują w wielu miejscach kogoś z ulicy i takie są efekty. A przecież kelner to też zawód ze swoim know how. Amelka Majkowiczhttp://www.hmacademy.pl/barista-kursnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-63396406550566009102016-01-10T13:11:24.184+01:002016-01-10T13:11:24.184+01:00Z tego co mi wiadomo w każdej lepszej restauracji ...Z tego co mi wiadomo w każdej lepszej restauracji do standardów obsługi gościa należy zadanie pytania czy smakowało to jest zwykły wymóg więc nie wykazuj się wyższością w stosunku do ludzi wykonujących ten zawód. Sam kiedyś byłem kelnerem i dla mnie twój wpis to zwykły brak wiedzy i szacunku Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-19810109831436251552016-01-09T15:06:48.468+01:002016-01-09T15:06:48.468+01:00Skoro za pajacowanie uważany jest uśmiech, może cz...Skoro za pajacowanie uważany jest uśmiech, może czasem i za duży, to w takim razie jaki ma być wyraz twarzy, skoro brak uśmiechu też jest zle odbierany? Jakie jest kryterium oceniania uśmiechu jako naturalny bądź sztuczny?<br />Jeśli kelner wie, że danie X zbiera różne recenzje, bądź też chce zasugerować gościom konsumpcję specjalności szefa kuchni, to w tej sytuacji zaproponowanie dania tez jest faux pas?<br />Krytykę należy rozpocząć od siebie, nie iść do restauracji w myśl zasady ' płacę to wymagam', a potem wymagać wiedzy większej niż samemu się posiada, bo nie każdy jest omnibusem. Zastanawia mnie też, czy autor wpisu pracował w gastronomii, gdyż w wielu restauracjach na poziomie podejście do gościa z pytaniem odnośnie potrawy jest wskazane, w razie niedociągnięć można wyciągnąć wnioski, a także zrekompensować to gościom w jakiejś postaci. A jeśli pytanie zaczyna się od 'czy' to nie znaczy, ze gość ma odpowiadać"tak' lub 'nie'. <br />Kolejna rzecz, typowa dla nas, Polaków, to bycie ekspertem w jakiejś dziedzinie, a następnie wałkowanie bogu ducha winnego kelnera, aż zaliczy wpadkę. <br />Sugeruję także powstanie wpisu 'jak zachowywać się w restauracji'. <br />Serdecznie pozdrawiam<br /><br />XYZXYZhttps://www.blogger.com/profile/18053097486285196470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-19698199308167885582016-01-07T10:52:22.262+01:002016-01-07T10:52:22.262+01:00bardzo ciekawy wpis :) bardzo ciekawy wpis :) karolhttp://www.optyk-express.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-11923909140936914262015-09-05T18:16:45.937+02:002015-09-05T18:16:45.937+02:00Tak, zgadzam się, że ten zawód został zaniedbany a...Tak, zgadzam się, że ten zawód został zaniedbany ale mamy też swoją świadomość i jak chcemy to zmienić (będąc kelnerem), to zmienimy to :) Bo żaden zawód nie zwalnia od myślenia ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00104563797681180788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-1419547486343588222015-09-05T14:02:32.014+02:002015-09-05T14:02:32.014+02:00Dawid, zawód kelnera został zaniedbany w okresie k...Dawid, zawód kelnera został zaniedbany w okresie komunizmu. Nawet w szkołach gastronomicznych nie traktowano naprawdę poważnie szczególnie na egzaminach końcowych(!). Byłem kelnerem z naboru, jako umiejący już gotować, ponieważ śp. Mama moja (była emerytowaną już wówczas) jako szefowa kuchni, mówiła praktykantom: jak możesz mówić co serwujesz/podajesz, jeśli nie wiesz z czego i jak przygotowujesz potrawę.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-20716626373526065552015-07-05T12:15:08.244+02:002015-07-05T12:15:08.244+02:00Miejmy nadzieję, że zmiany będą szły we właściwym ...Miejmy nadzieję, że zmiany będą szły we właściwym kierunku :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00104563797681180788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780375671957816005.post-74467646852653173102015-07-03T08:50:06.057+02:002015-07-03T08:50:06.057+02:00Oj tak...ale jak już wspomniałeś nie ma się czemu ...Oj tak...ale jak już wspomniałeś nie ma się czemu dziwić. Podejście kelnerów w Polsce często związane jest z z warunkami ich pracy i brakiem szacunku zarówno od strony gości, jak i szefa. Wszyscy powinniśmy zacząć traktować tę pracę poważnie.Jankahttp://www.przeprowadzki-wroclawskie.pl/nasza-flota/noreply@blogger.com